Från medberoende till oberoende

Från medberoende till oberoende

Om min pappa hade varit mer närvarande….

Om min mamma inte hade druckit…

Om min chef varit lite mer förstående…

Om min man inte hade varit otrogen…

Om min dotter hade uppfört sig lite bättre…

Om jag tjänade lite mer pengar…

Om min partner inte hade varit så snäll…

Det finns alltid anledningar och ursäkter för att vara kvar i en situation eller relation som begränsar min utveckling. Det finns också ett berg av rädslor, skam och skuld som påverkar min vilja och förmåga att göra den förändring som jag innerst inne vet att jag vill och längtar efter.

För att klara av att göra min förändring behöver jag hjälp. Det finns ingen enklare och mindre krävande väg, det går inte att fuska om jag vill göra en förändring på djupet. Jag behöver gå hela processen själv, men inte på egen hand.

Om Jag vill nå resultat med att uppnå en bättre fysisk hälsa, räcker det inte med att skaffa mig ett gymkort, jag behöver gå dit också och dessutom regelbundet. Exakt samma sak gäller med en känslomässig förändring, träning, träning, träning och disciplin. Därför behövs hjälp utifrån. Någon som kan berätta hur jag ska göra, peppa mig, lyssna på mig, se mig och stötta mig i processen.

Fråga dig själv idag, vem kan hjälpa mig att göra det jag längtar efter? Eller bli den jag vill vara?

En klient sa till mig för några år sedan: ”Jag längtar så mycket efter mig själv”. Jag tror att vi innerst inne alla längtar efter oss själva. Att på riktigt känna att vi duger som vi är, att våga visa upp hela oss själva.

Det har varit/är längtan efter mig själv som har drivet min process. Att på djupet upptäcka vem jag är. Hur ska jag annars veta vad jag vill?

Madeleine
madeleine@nyasteget.se