Retreat – Livets Röjning light

Retreat – Livets Röjning light

Hur stor del av ditt liv styrs av andras åsikter, känslor och handlingar?
Har du behov av att kontrollera andra eller dig själv?
Säger du Ja när du menar Nej?
Har du svårt att be om hjälp?

Kursbeskrivning

En helgkurs för att öppna upp och bli mer medveten om dig själv, dina tankar, känslor, behov och beteenden. För dig som funderar kring vem du är och vart du är på väg. Vilka mekanismer styr dina val eller icke val. Gör du det du vill eller styrs du mer av vad andra vill eller tycker att du ska göra och varför är det så. Vi jobbar med värderingar, skam, skuld och hur du kan lita på din egen kompass.
Med denna metod får du verktyg för att kunna lägga det gamla bakom dig, försonas med dig själv och de omkring dig, så att du kan gå vidare friare och gladare. Internatformen utgör en möjlighet att arbeta på djupet med dina frågeställningar kring vad som styr ditt liv. 
Det finns alltid 2 terapeuter tillgängliga under hela vistelsen. Vi kommer även att ha inslag av andningsövningar, vägledda meditationer och lätta yogaövningar för de som vill.
Rekommenderas att du har läst boken ”Res dig” innan, få att snabbt komma in i processen.

Grupperna växlar mellan 8-12 personer

Kursinnehåll

Materialet är speciellt framtaget för dig som vill ha en kick-start i att ta tag i ditt medberoende.  Vi går igenom material och bilder för att du snabbt ska komma in i din egen process och tydliggöra dina beteenden och strategier som inte längre gynnar dig.
Studiematerialet är framtaget som ett komplement till boken Res Dig.
Teori varvas med övningar, både i grupp och individuellt. Det blir även inslag av andningsövningar och yoga för den som vill.
Under denna helg kommer vi att ta upp medberoendets mönster och strategier, hur de påverkar våra liv, våra roller i familjen och hur vi kan bryta våra mönster.

Fredag -söndag

Incheckning fredag senast kl 15, för att vi ska kunna dra igång processen redan på fredag.

Lördag: 9-21
Söndag: 9-15
Frukost kl 8.00-8.45
Lunch 12.30-13.30
Middag 18-19

Livered ligger i Västergötland, postadress Sollebrunn. Gården är en oas för stillhet och återhämtning. Omgivningen är typisk för vackra Västergötland, det finns gott om promenadstråk vilket berikas av det rika viltlivet i trakten.
Namnet Livered betyder Livets Röjning, vad kan vara mer passande, när det gäller att jobba med egna processer, ömsa skin och bli sitt bästa jag.
Trots sin avskildhet är det endast 50 minuter med bil till Göteborg och 25 minuter till Alingsås.
Vi har ett stort fokus på maten, som är flexi-vegitarianskt, utgångspunkten är vegetarianskt med inslag av lokalt viltkött.

Pris: 8000 kr + moms, ingår kost, logi i dubbelrum (de flesta rum har eget badrum), kurs o material, möjlighet att kunna koppla upp sig på webinarier under ett år, för att underlätta ett fortsatt arbete med studiematerialet på hemmaplan.

Datum 2019:

Frågor och anmälan görs till madeleine@nyasteget.se