3 dagar workshop – Ett års program

3 dagar workshop, påfyllning + samtal:

  • 3 dagar intensiv processinriktad workshop i grupp
  • 2 x 1 heldag påfyllning
  • 12 timmar enskilda samtal på facetime/skype. Kan fördelas på ½ timmar.
  • Ingår också: Boken Res Dig, övningar, studiematerial och ”hemläxa”

Pris: 24000 kr, 2000 kr/mån (program under ett år).
+ moms för företag

3 dagars workshop/utbildning i metoden ”Res dig! – Läk ditt medberoende”

Hur stor del av ditt liv styrs av andras åsikter?
Hur stor del av ditt liv är marknadsföring?
Vilken del av ditt liv är du?

 

Kursbeskrivning

En workshop som sträcker sig över 3 dagar och har ett fokus på process. Metoden ”Res Dig” är ett pedagogiskt handlingsprogram som enkelt kan användas i arbetet med medberoende.Du jobbar med att kartlägga din egen relation till medberoendeproblematiken.
Med denna metod får du verktyg för att kunna lägga det gamla bakom dig, försonas med dig själv och de omkring dig, för att du kan gå vidare friare och gladare.
Rekommenderas att du har läst boken ”Res dig” innan, få att snabbt komma in i processen.

 

Kursinnehåll

3 dagars intensivt processorienterat arbete. Materialet är speciellt framtaget för dig som vill ha en kick-start i att ta tag i ditt medberoende.
Vi går igenom ett omfattande material och bilder för att du snabbt ska komma in i din egen process och tydliggöra dina beteenden och strategier som inte längre gynnar dig.
Studiematerialet är framtaget som ett komplement till boken Res Dig.
Teori varvas med övningar. Du får läxor på kvällarna för att kunna vara i process och därmed utveckling, så ett tips är att inte boka in annat på kvällarna.
Under dessa 3 dagar kommer vi att ta upp medberoendets mönster och strategier, hur de påverkar våra liv, roller i familjen, värderingar, sex, skam, skuld och offerroller. Vi tittar på hur vi kan vända våra negativa beteenden och strategier till att bli våra superkrafter.

 

 

Varför ett 1-års program?

Tiden är en avgörande faktor för att befästa nya tankar, beteenden och känslor. Trots att vi alla vet att det inte fungerar med en quick-fix, så är det precis vad vi önskar oss. En quick-fix ger oss en tillfällig lättnad, vi upplever att vi gör något, är handlingskraftiga och tar tag i våra problem, men lättnaden går snart över och vi sjunker djupare ner i frustration, stress, ångest eller depression.

Nycklarna till förändring är handling, tid och disciplin. Det går inte att lära sig att springa maraton på en vecka eller en månad, det krävs en långsam uppbyggnad och långvarig träning för att klara av ett maratonlopp. Att göra en bestående betendeförändring kräver många repetitioner och precis som en maratonlöpare tränar sig fysiskt, behöver du träna dig fysiskt, känslomässigt och gärna själsligt/andligt för att träna upp din spänst och kondition. Det gäller att träna sin IQ, EQ och SQ.

Sannolikheten att lyckas med en bestående förändring är att dedikera sig till uppgiften under en längre tid, så att orden blir till handling vilket skapar nya tankar och känslor som i sin tur skapar nya nervbanor och öppnar upp för nya sätt att tänka, känna och handla.

Jag kan garantera dig en förändring om du gör din del.

Du får ett personligt program som du följer under året.

 

Stödjande samtal

Under ditt år så har du tillgång till 12 timmars enskilda samtal, via skype/facetime. Genom samtalen får du en möjlighet att fördjupa dig i de delar som är tuffast att ta sig igenom. T ex rädslor, skam, skuld och hur dina gamla strategier inte längre gynnar dig. Tiden fördelas efter dina önskningar under året och kan även delas upp i ½ timmar.

 

Påfyllningsdagar

Nya Steget har ett antal påfyllningsdagar under året och det ingår två sådana tillfällen i ditt program. De är tillgängliga efter att du har gått en 3 dagars workshop eller varit på en 5 dagars retreat. Påfyllningsdagarna hålls i grupp, heldagar.

 

Hör av dig till info@nyasteget.se eller ring Madeleine Swartz på 0730-636800 så hittar vi den bästa lösningen för dig.