ansvar

ansvar

Min mamma lärde mig att alltid vara stark och inte kräva att andra ska försörja mig när jag har möjligheten att göra det själv. Hon lärde mig att aldrig vara ett offer.

Jag har drömmar och känner att jag har kraften att göra mina drömmar sanna.

Du kan inte definiera mig och jag kan inte sätta fingret på vem jag är. Jag är komplicerad. Jag växte upp med väldigt mycket drama och konflikter. Jag har gått igenom väldigt mycket – precis som alla andra.

Min revansch har alltid varit att vara bättre och att vara jag – jag är så lycklig att det är precis det jag är idag. Men nu när jag har lyckats leva istället för överleva, vad skulle det vara värt om jag inte hade någon att dela det med?  Då skulle det inte vara värt någonting.  Jag behöver äkta för att något ska spela någon som helst roll.

Jag måste ha något som är föralltid – något som är osynligt.

Jag växte upp och såg min mamma som försökte tillfredsställa alla. Jag växte upp och såg min mamma förlora sig själv. Och jag såg det som min uppgift att fixa problemet. Jag är aldrig längre rädd för konflikt och ser det aldrig som något dåligt. Fördelen med att växa upp som jag gjorde är att jag aldrig längre är rädd för att släppa taget. Jag är inte längre rädd för det okända. Jag är inte längre rädd för att gå till de ställen i min själ, sinne och kropp som tidigare gjort ont. Det hela börjar med att titta sig själv i spegeln och säga ”jag gillar den där personen”. Om jag inte hade gått igenom det jag har gjort, hade jag aldrig varit jag.

Min kropp är lånad och livet är temporärt. Att se någon gå förlorad, se någons kropp passera sätter sak i perspektiv. Vi värdesätter inte varandra tillräckligt. Speciellt inte unga människor, vi värdesätter inte hur fantastiska vi är.

Människor känner hur de förlorar något när de binder sig, men det finns inget mer underbart än att skapa sig vittnen för saker som passerar. Det är väldigt enkelt, en människa som tror på det du gör. Vi är inte bra på allting. Det är okej att förlita sig på någon, det är faktiskt det som är meningen, vi ska förlita oss på varandra. Kärlek och tro är det mest kraftfulla vi kan känna i livet. Men kraften kommer inifrån dig, det är du som älskar.

M

Madeleine
madeleine@nyasteget.se