Återhämtning och reflektion

Återhämtning och reflektion

En av de viktigaste ingredienserna i ett tillfrisknande och personlig utveckling är återhämtning, det är inte bara den fysiska kroppen som behöver omvårdnad i form av motion, sömn, bra rutiner och näringsrik mat. Vi behöver även ge näring till vår själ, det är inget nytt att kropp och själ hör ihop. Anden/själen behöver sitt i form av reflektion, ett bra sätt att reflektera och vända blicken inåt är att meditera, yoga, gå i naturen och precis som all annan träning är även detta en färskvara, vi behöver ständig påfyllning.

Då jag jobbar på att leva som jag lär har jag precis tillbringat 3 dygn på fantastiska Masesgården, som är ett av 2 hälsohem i Sverige. Det har varit underbara dagar med mycket reflektion, tystnad, samtal, yoga, meditation, föreläsningar och samtidigt en detox kur med avgiftning av socker, koffein, vit mjöl och endast vegetarisk mat. Om man är skeptisk (som jag har varit) så ska man testa Masesgården, skulle nästan kunna bli vegetarian.

Att reflektera själv och tillsammans med andra kloka kvinnor och män lyfter mig ett litet steg till, fördjupar min kunskap om mig själv och hjälper mig att läka mina sår. Det är spännande att utvecklas, att våga trampa ny mark, utforska det okända och känna att det bär. Jag slutar aldrig att förundras över livets ständiga skiftningar.

Madeleine

Madeleine
madeleine@nyasteget.se