Svårt att ändra beteende

Svårt att ändra beteende

Svårt att ändra beteende

Kroppen gillar rutiner, människan är ett vanedjur, men vi är också bekväma, vilket gör att det finns ett stort motstånd mot att å ena sidan underhålla våra rutiner, å andra sidan att ändra rutiner.

Vi har så mkt information och kunskap om hur vi ska äta, leva, träna, jobba mm, men vi gör det ändå inte. Varför gör vi då inte detta? Jag var själv övertygad om att jag var lat och ganska dum, men faktum är att jag är varken det ena eller det andra. Däremot är jag lättjefull och bekväm. Vi är hellre kvar i det vi har istället för att göra en förändring, även om vi vet att vi borde. Vi vet att vi äter fel, dricker för mkt, tränar för lite, jobbar för mkt, är kvar i en relation vi inte vill vara kvar i. Varför gör vi då ingen förändring? Vi har en rad olika förklaringar, men mest handlar det om att vi inte vågar ta steget, till förändring. Det är så svårt att ta steget över bron in i det okända. Vi är trygga i det vi har, rädda för det okända, för förändring, för vem blir jag då? Det är därför vi hellre är kvar i ett missbruk eller en dålig relation, eller på ett jobb. Det är lättare att göra en förändring om jag börjar ställa mig själv lite frågor. Hur vill jag leva mitt liv, vad vill jag med mitt liv, och vem vill jag vara?

Börja bli medveten!

Madeleine
madeleine@nyasteget.se