Vem bär ansvaret

Vem bär ansvaret

Ibland återfaller jag i mina gamla beteenden och vill att någon annan ska fixa. Fixa mig, fixa min relation, mitt hem, mina barn, mitt jobb, min träning för att jag ska må bra eller min omgivning när de är jobbiga.

Det är tufft att inse att det faktiskt inte finns någon ¨quick fix¨, för det är vad vi alla vill ha. Men sanningen är att det blir aldrig någon varaktighet.

Stundtals kan jag bli trött på att det alltid är jag som måste göra jobbet. Men när jag väl gör det så känns det så skönt. Jag känner mig stolt, stark och balanserad på  insidan. Det är vad som bygger självkänsla, men kom ihåg det är färskvara, jag behöver göra ¨jobbet¨ ofta och regelbundet för att få en varaktighet i ett bra mående.

Min vän och kollega Susanne Nilsson (Spirio.se) och jag har satt ihop ett utbildningsprogram för medberoende, som känns väldigt genomarbetat just för att vi har gjort så mycket eget arbete och terapi i ämnet.

Madeleine
madeleine@nyasteget.se