Retreat – Livets Röjning, fördjupning – ett års program

Hur stor del av ditt liv styrs av andras åsikter, känslor och handlingar?

Har du behov av att kontrollera andra eller dig själv?

Säger du Ja när du menar Nej?

Har du svårt att be om hjälp?

Kursbeskrivning

En intensivkurs som sträcker sig över 5 dagar och har ett fokus på process. Vi använder metoden ”Res Dig” som är ett pedagogiskt handlingsprogram som enkelt kan användas i arbetet med medberoende. Du jobbar med att kartlägga och fördjupa dig i din egen relation till medberoende-problematiken. Med denna metod får du verktyg för att kunna lägga det gamla bakom dig, försonas med dig själv och de omkring dig, så att du kan gå vidare friare och gladare. Internatformen utgör en möjlighet att arbeta på djupet med dina frågeställningar kring vad som styr ditt liv.
Det finns alltid 2 terapeuter tillgängliga under hela vistelsen. Vi kommer även att ha inslag av andningsövningar, vägledda meditationer och lätta yogaövningar för de som vill.  Vi kommer att lägga in tid för promenader i den vackra omgivningen.  Rekommenderas att du har läst boken ”Res dig” innan, få att snabbt komma in i processen. Ett tips är också att checka ut från arbete och måsten på hemmaplan, utan istället använda dagarna till dig själv och din process, uppkopplingen är ganska dålig och wifi endast tillgänglig i vissa rum i huvudhuset.

Grupperna växlar mellan 6-10 personer.

 

Kursinnehåll

5 dagars intensivt processorienterat arbete. Vi går igenom ett omfattande material och bilder för att du snabbt ska komma in i din egen process och tydliggöra dina beteenden och strategier som inte längre gynnar dig. Studiematerialet är framtaget som ett komplement till boken Res Dig.
Teori varvas med övningar, både i grupp och individuellt.
Under dessa 5 dagar kommer vi att ta upp medberoendets mönster och strategier, hur de påverkar våra liv, roller i familjen, värderingar, sex, skam, skuld och offerroller. Vi tittar på hur vi kan vända våra negativa beteenden och strategier till att bli våra superkrafter.

Program: Onsdag -söndag

Incheckning tisdag em/kväll, för att vi ska få 5 hela dagar att jobba med din process.
onsdag – lördag: 9-21
söndag: 9-15
Frukost kl 8.00-8.45
Lunch 12.30-13.30
Middag 18-19

5 dagar Retreat, påfyllning + samtal – ett års program:

  • 5 dagar Retreat på kursgård med djupgående process
  • 2 x 1 dag påfyllning
  • 12 timmar enskilda samtal på facetime/skype. Kan fördelas på ½ timmar.
  • Ingår också: Boken Res Dig, övningar, studiematerial och ”hemläxa”

Pris: 37000 kr, 3000 kr/mån (program under ett år).
+ moms för företag

 

Här ingår kost, logi, kurs o omfattande material för ditt fortsatta arbete med dig själv.
Ta med promenadskor och bekväma kläder, tofflor/inneskor är ett bra tips.
Frågor och anmälan görs till madeleine@nyasteget.se

Recensioner 

“Denna kurs gav mig ett helt nytt perspektiv på hur jag är som person och varför.  Händelser som förändrat mig i mitt förflutna fick nytt ljus och blev förklarat. Jag trodde jag visste varför jag är som jag är, men jag hade ingen aning, allt var inte mitt fel. Denna kurs gav mig ett helt nytt perspektiv på hur jag är som person och varför. Händelser som förändrat mig i mitt förflutna fick nytt ljus och blev förklarat. Att äntligen lämna skuld och förtvivlan bakom mig är något jag kommer bära med mig för alltid. Att äntligen lämna skuld och förtvivlan bakom mig är något jag kommer bära med mig för alltid. En ny förståelse och ödmjukhet inför mig själv som jag aldrig upplevt förr. Här fick jag jobba på djupet med de frågor jag gått och burit på så länge. Sitter igen med en inre ro i själen som jag så länge väntat på. Känner mig starkare i mig själv och möter världen och nya utmaningar med en styrka jag inte visste jag hade. Känslan av att inte vara ensam i detta var helt underbar. Detta har förändrat livet mitt till det bättre, är oändligt tacksam för all hjälp jag fick av Madeleine. //Rebecca

Varför ett 1-års program?

Tiden är en avgörande faktor för att befästa nya tankar, beteenden och känslor. Trots att vi alla vet att det inte fungerar med en quick-fix, så är det precis vad vi önskar oss. En quick-fix ger oss en tillfällig lättnad, vi upplever att vi gör något, är handlingskraftiga och tar tag i våra problem, men lättnaden går snart över och vi sjunker djupare ner i frustration, stress, ångest eller depression.

Nycklarna till förändring är handling, tid och disciplin. Det går inte att lära sig att springa maraton på en vecka eller en månad, det krävs en långsam uppbyggnad och långvarig träning för att klara av ett maratonlopp. Att göra en bestående betendeförändring kräver många repetitioner och precis som en maratonlöpare tränar sig fysiskt, behöver du träna dig fysiskt, känslomässigt och gärna själsligt/andligt för att träna upp din spänst och kondition. Det gäller att träna sin IQ, EQ och SQ.

Sannolikheten att lyckas med en bestående förändring är att dedikera sig till uppgiften under en längre tid, så att orden blir till handling vilket skapar nya tankar och känslor som i sin tur skapar nya nervbanor och öppnar upp för nya sätt att tänka, känna och handla.

Jag kan garantera dig en förändring om du gör din del.

Du får ett personligt program som du följer under året.

 

Stödjande samtal

Under ditt år så har du tillgång till 12 timmars enskilda samtal, via skype/facetime. Genom samtalen får du en möjlighet att fördjupa dig i de delar som är tuffast att ta sig igenom. T ex rädslor, skam, skuld och hur dina gamla strategier inte längre gynnar dig. Tiden fördelas efter dina önskningar under året och kan även delas upp i ½ timmar.

 

Påfyllningsdagar

Nya Steget har ett antal påfyllningsdagar under året och det ingår två sådana tillfällen i ditt program. De är tillgängliga efter att du har gått en 3 dagars workshop eller varit på en 5 dagars retreat. Påfyllningsdagarna hålls i grupp, heldagar.

Livered ligger i Västergötland, postadress Sollebrunn. Gården är en oas för stillhet och återhämtning. Omgivningen är typisk för vackra Västergötland, det finns gott om promenadstråk vilket berikas av det rika viltlivet i trakten.
Namnet Livered betyder Livets Röjning, vad kan vara mer passande, när det gäller att jobba med egna processer, ömsa skin och bli sitt bästa jag.
Trots sin avskildhet är det endast 50 minuter med bil till Göteborg och 25 minuter till Alingsås.
Vi har ett stort fokus på maten, som är flexi-vegetarianskt, utgångspunkten är vegetarianskt med inslag av lokalt viltkött.