E-Terapi – ett års program

E-terapi för medberoende i tio steg med Madeleine Swartz – under ett år

Är du omvärldsstyrd? Styrs ditt liv av hur någon annan tänker, känner och handlar? Då kanske du lider av medberoende.

Nya Steget via Lifecap har en lösning. Vi har sett upprepade gånger hur väl det fungerar. Skillnaden mellan ett liv som medberoende och ett liv med friska relationer är obeskrivlig. Vill du göra den resan är Madeleine Swartz definitivt den bästa reseledaren.

Det unika med den här kognitiva E-terapin (KBT) är att Madeleine själv är ett levande exempel på att det här fungerar. Hon har själv levt i problemet och tagit sig därifrån tillsammans med sina två döttrar.

Du kan genomföra sessionerna när du vill, var du vill och hur många gånger du vill. Du kan även använda E-terapin för att förbereda dig för eller minska kostnaden för traditionell terapi.

Vi erbjuder en djupgående serie om tio avsnitt kognitiv E-terapi mot medberoende, varje avsnitt omfattar video eller ljudinspelning samt text och bild med tillhörande uppgifter.

Har du gått i terapi tidigare? Känner du dig osäker på om detta är möjligt? Vi förstår det. Att gå till en terapeut eller psykolog utan egen erfarenhet av medberoende kan vara som att lära sig att köra bil av någon som aldrig har suttit bakom ratten. Det är skillnad som natt och dag att få hjälp av någon som faktiskt har genuin erfarenhet av att lösa problemen som man själv lider av.

Madeleine levde med en alkoholist och har två barn (numera vuxna) som växte upp med missbruk och medberoende i familjen.

Madeleine Swartz, Dipl. Beroendeterapeut, 12-stegsterapeut, kognitiv coach och energiterapeut. Lifecap anlitar henne som lärare på sina terapeututbildningar, hon har skrivit boken ”RES DIG! – läk ditt medberoende” och har erfarenhet av eget alkoholmissbruk och medberoende. Madeleine är din terapeut och handledare i E-terapin om att hantera medberoende.

Kursinnehåll

Hantera ditt medberoende – tag kommandot!
Inledning
Session 1 – Identifikation
Session 2 – Kontrollbehov och bekräftelse
Session 3 – Öppna och slutna familjesystem
Session 4 – Familjeroller och offret
Session 5 – Processtrappan och Medberoendets triangel.
Session 6 – Hårddisken, skammen och skulden.
Session 7 – Självhjälpsgrupper
Session 8 – Värderingar, gränssättning, andlighet.
Session 9 – Ansvar, gottgörelse och förlåtelse.
Session 10 – Jagets tillblivelse fortsatt handlingsplan
Sammanfattning

E-terapi + samtal:

  • Du jobbar dig igenom en omfattande e-terapi (10 sessioner)
  • 12 timmar enskilda samtal på facetime/skype. Kan fördelas på ½ timmar.
  • Ingår också: Boken Res Dig, övningar.

Pris: 17000 kr, 1500 kr/mån (program under ett år)
+ moms för företag

Varför ett 1-års program?

Tiden är en avgörande faktor för att befästa nya tankar, beteenden och känslor. Trots att vi alla vet att det inte fungerar med en quick-fix, så är det precis vad vi önskar oss. En quick-fix ger oss en tillfällig lättnad, vi upplever att vi gör något, är handlingskraftiga och tar tag i våra problem, men lättnaden går snart över och vi sjunker djupare ner i frustration, stress, ångest eller depression.

Nycklarna till förändring är handling, tid och disciplin. Det går inte att lära sig att springa maraton på en vecka eller en månad, det krävs en långsam uppbyggnad och långvarig träning för att klara av ett maratonlopp. Att göra en bestående betendeförändring kräver många repetitioner och precis som en maratonlöpare tränar sig fysiskt, behöver du träna dig fysiskt, känslomässigt och gärna själsligt/andligt för att träna upp din spänst och kondition. Det gäller att träna sin IQ, EQ och SQ.

Sannolikheten att lyckas med en bestående förändring är att dedikera sig till uppgiften under en längre tid, så att orden blir till handling vilket skapar nya tankar och känslor som i sin tur skapar nya nervbanor och öppnar upp för nya sätt att tänka, känna och handla.

Jag kan garantera dig en förändring om du gör din del.

Du får ett personligt program som du följer under året.

 

Stödjande samtal

Under ditt år så har du tillgång till 12 timmars enskilda samtal, via skype/facetime. Genom samtalen får du en möjlighet att fördjupa dig i de delar som är tuffast att ta sig igenom. T ex rädslor, skam, skuld och hur dina gamla strategier inte längre gynnar dig. Tiden fördelas efter dina önskningar under året och kan även delas upp i ½ timmar.

 

Påfyllningsdagar

Nya Steget har ett antal påfyllningsdagar under året och det ingår två sådana tillfällen i ditt program. De är tillgängliga efter att du har gått en 3 dagars workshop eller varit på en 5 dagars retreat. Påfyllningsdagarna hålls i grupp, heldagar.

Hör av dig till info@nyasteget.se eller ring Madeleine Swartz på 0730-636800 så hittar vi den bästa lösningen för dig.