Certifieringskurs i medberoende

Certifieringskurs i medberoende

Kurslängd: 3 +1+ 2 dagar

Avgift: 14400 kr (moms tillkommer för företag)

Plats: Stockholm

Kursinnehåll

5 dagars intensivt processorienterat arbete uppdelat på 2 workshops, materialet är speciellt framtaget för dig som önskar en konkret metod för hjälpa/coacha människor som befinner sig i ett medberoende.

Vi går igenom material och bilder som används i arbetet som certifierad medberoendehandledare.

Du får tillgång till ett omfattande studiematerial samt en internetbaserad kognitiv terapi om 10 sessioner som med fördel används i klientarbetet.

Materialet kan användas både enskilt och i grupp.

Kursbeskrivning

Kursen sträcker sig över 5 dagar och har ett fokus på process. Metoden ”Res Dig” är ett pedagogiskt handlingsprogram som enkelt kan användas i arbetet med medberoende. Det är viktigt att du själv har genomgått processen för att kunna bottna i att hjälpa andra.

De första 3 dagarna jobbar du med din egen relation till medberoende, mellan träffarna går du igenom ett omfattande material och du förväntas handleda en person igenom metoden ”Res dig”. Den andra träffen ger dig verktyg hur du kan använda studiematerialet i olika situationer.

Certifiering

Som certifierad handledare i metoden ”Res Dig” får du hålla egna kurser i grupp och individuellt enligt formatet ”Res dig! Läk ditt medberoende”

Till din hjälp får du ett komplett studiematerial, lärarhandledning och en e-terapi om 10 djupgående sessioner.

Anmälan sker till madeleine@nyasteget.se

2 Comment(s)
 • Helene Vestman Posted januari 16, 2019 6:38 e m

  Hejsan

  Jag vill jättegärna gå denna kurs, när planeras nästa start?
  Du skriver att det är viktigt att man själv genomgått processen, syftar du på att innehållet i kursen kommer gå igenom processen med en? Eller menar du något annat? Tänkte om jag skulle förbereda mig på något sätt innan nästa kursstart.

  Mvh Helene

  • Madeleine
   Madeleine Posted januari 17, 2019 11:02 f m

   Hej Helene,
   Jag har in dagsläget inget datum, men ring mig så kan vi prata om det. För att jobba med materialet så är det en stor fördel om man har kommit igenom sitt eget medberoende och det är ngt du har möjlighet att göra under kursens gång, men såklart en stor fördel om du har gjort en del förarbete. Men hör av dig så pratar vi vidare på telefon.
   0730-636800

   Varma hälsningar
   Madeleine

Add Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 1 =

Kaplansbacken 10, 112 24 Stockholm
+4673-063 68 00